Veganské soba nudle
Japonsko se potkalo s Českem. Veganské soba nudle se sezamem, brokolicí a červeným zelím překročily hranice jednotlivých zemí a spojují labužníky po celém světě.
Doba přípravy: 1 hodina
Pro 2 osoby budete potřebovat:
- 1 menší pórek
- 350 g mrkve
- 4 hnědé žampiony
- 200 g brokolice
- 1/2 lusku červené papriky
- lžíci kokosového oleje
- 80 g soba nudlí
Na kari omáčku:
- 1 jarní cibulku
- lžíci kokosového oleje
- kousek čerstvě nastrouhaného
- zázvoru (2 cm)
- 2 lžičky červené kari pasty
- 2 lžičky pasty Sambal Oelek
- půl lžičky koriandru
- půl lžičky namleté kurkumy
- lžíci tmavé sójové omáčky
- 400 ml kokosového mléka
- 125 ml zeleninového vývaru
Na ozdobu:
- 1/8 hlávky červeného zelí
- asi lžíci černého a světlého sezamu
- hrst čerstvě nasekané petrželky
- sezamová semínka
Příprava:
-
Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka. Ve větším hrnci rozehřejte olej a cibulku na něm poduste. Poté přidejte zázvor, kari pastu, Sambal Oelek, koriandr, kurkumu a sójovou omáčku a dobře promíchejte. Přilijte kokosové mléko a vývar a nechte povařit 10 minut.
-
Pórek důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka. Mrkve oloupejte, houby očistěte a oboje nakrájejte na tenké plátky. Brokolici omyje a rozdělte na růžičky. Papriku omyjte, vyjměte jadřinec a lusk nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci rozpalte olej, poduste na něm pórek a poté přidejte všechnu zbylou zeleninu a žampiony. Přikryjte pokličkou a nechte dusit do změknutí na skus. Mezitím uvařte podle návodu nudle a nakonec je důkladně promíchejte se zeleninovou směsí. Všechno rozdělte do misek a zalijte množstvím omáčky podle chuti.
-
Na ozdobu pokrájejte zelí na proužky a spolu se sezamem a petrželí položte navrch pokrmu.
Objevte biopotraviny v té nejlepší kvalitě od dmBio.