Blue Lagoon: Jak připravit nealkoholický koktejl
Nechte svým myšlenkám volný průběh a nechte se přenést do plážového baru uprostřed Karibiku. Teplý písek pod nohama, šumění moře ve vašich uších a v ruce držíte vychlazený nápoj. Při tropických teplotách to může být klidně i nealkoholický mocktail. Náš recept na ikonický mocktail Blue Lagoon vás přenese v myšlenkách na pláž, i když si pouze užíváte letního večera na balkonu.
Mocktail: Blue Lagoon
Nealkoholickou verzi koktejlu Blue Lagoon získáte smícháním sirupu „Blue Curaçao“ spolu s limonádou a citronovou šťávou. Takže i bez alkoholu získáte charakteristickou modrou barvu, pro kterou je tento ikonický nápoj známý. Toto ovocně sladké lákadlo pro oči bylo vytvořeno v roce 1972 americkým barmanem v Paříži. Mocktail se zasloužil i o pojmenování stejnojmenného filmu „Modrá laguna“, který byl v roce 1980 velkou senzací.Potřebné přísady
- 30 ml citronové šťávy
- 50 ml grapefruitové šťávy
- 30 ml sirupu „Blue Curaçao“
- 100 ml citronové limonády
- 2 plátky citronu
- 3 plátky limetky
- kostky ledu
Postup přípravy
- Jako první krok si naplňte sklenici ledem.
- Do sklenice nalijte citronovou šťávu a poté přidejte grapefruitovou šťávu.
- Ke šťávám přilijte sirup „Blue Curaçao“ a nápoj pečlivě promíchejte.
- Mocktail Blue Lagoon podávejte s plátky citronu a limetky.