Mandlové smoothie s chia semínky a ovocem
Domácí smoothie plné zdravých ingrediencí a vitamínů zažene malý hlad a příjemně vás osvěží. Ideální i jako svačinka na cesty.
Doba přípravy: 3 minuty
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 lžičky mandlové pomazánky
- 4 lžičky chia semínek
- 400 ml mandlového nápoje
- 8 lžic lžic hustého jogurtu řeckého typu
- 4 banány
- 4 kiwi
- 8 hrstí čerstvých špenátových listů
Příprava:
-
Všechny suroviny kromě chia semínek vložíme do mixéru. Několik plátků kiwi a koleček banánů si ponecháme stranou na závěrečné dozdobení.
-
Vše dobře rozmixujeme. Chceme-li mít smoothie raději tekutější, přidáme trochu vody.
-
Smoothie rozdělíme do skleniček a ozdobíme plátky ovoce. Na závěr posypeme chia semínky. A můžeme si vychutnat zdravý, a přitom lahodný koktejl.
Tip: Pokud místo řeckého jogurtu použijete ten klasický, bude smoothie méně kalorické, ale také méně krémové.
Špenát
Obsah železa v této listové zelenině byl sice dlouhou dobu přeceňován, přesto však špenát obsahuje širokou škálu živin a vitamínů. Ženy jistě ocení také jeho anti-aging účinky. Při výběru špenátu dbejte na kvalitu, protože se do něj často dostávají dusičnany z půdy.
Mandle
Z botanického hlediska se plody mandloně počítají mezi peckoviny, podobně jako třeba meruňky. Mandle jsou velmi bohaté na bílkoviny, hořčík a vitamín E, takže jejich konzumací posílíte své kosti i imunitu. Mandlový olej je vhodný také k péči o citlivou a podrážděnou pokožku.
Kiwi
Plody kiwi, původem z Číny, se přes Nový Zéland rychle rozšířily do celého světa. Vynikají vysokým obsahem vitamínu C a antioxidantů, navíc jsou málo kalorické. Díky svým vlastnostem patří kiwi k neoblíbenějším druhům ovoce pro přípravu smoothie.
Loupané sladké mandle, šetrně blanšírované, bez tuku pražené, jemně ochucené a na závěr pomleté do lahodné bílé mandlové pomazánky dmBio potěší všechny mlsné jazýčky.
BUCH TIPP Mnohostranná superpotravinaChia semínka dmBio jsou bohatá na antioxidanty i omega-3-mastné kyseliny. Výborně se hodí do zeleninových a ovocných šťáv, jako přísada do jogurtu či müsli nebo při pečení jako pojidlo místo vajíčka.