Špaldové vafle s malinami
Když je venku zima a nevlídně, stává se snídaně důležitou součástí víkendového dopoledního programu. Pozvěte své přátele na pohodový brunch. A vyzkoušejte tuhle sladkou dobrotu!
Doba přípravy: 35 minut
Na 4 vafle potřebujeme:
- 250 g špaldové mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva
- 4 sáčky vanilkového cukru
- 200 g jablečného pyré
- 120 g kokosového oleje (plus trošku na potření vaflovače)
- 4 vejce
- 1/4 lžičky soli
- trochu moučkového cukru na posypání
- 400 ml vychlazené smetany ke šlehání
- 150 g malin (mohou být mražené)
Příprava:
- Maliny necháme rozmrznout. Vaflovač vytřeme trochou kokosového oleje a necháme rozehřát.
- Smícháme špaldovou mouku, prášek do pečiva, 2 sáčky vanilkového cukru, jablečné pyré, rozpuštěný kokosový olej, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Vléváme do vaflovače a opékáme dozlatova, dokud se vafle nezačne lehce oddělovat od jeho ploténky. Hotové vafle vložíme do lehce vyhřáté trouby a uchováváme teplé.
- Připravíme si malinovou šlehačku. Smetanu ke šlehání smícháme s dvěma sáčky vanilkového cukru a ušleháme dotuha. Maliny rozmačkáme a vmícháme do šlehačky.
- Vafle posypeme moučkovým cukrem a podáváme s malinovou šlehačku.