Veganské brownies
Pečení bez vajíčka a mléka? S těmi správnými surovinami žádný problém. Díky švestkám a datlím bude veganské brownies navíc neodolatelně vláčné.
Doba přípravy: 45 min
Na 12 kousků budete potřebovat:
- dmBio mandlový nápoj, 150 ml
- dmBio špaldové vločky, 100 g
- dmBio špaldovou celozrnnou mouku, 2 lžíce
- dmBio švestky, 80 g
- dmBio datle, 60 g
- dmBio mandle, 30 g
- dmBio kakao, 20 g
- červené fazole, 250 g
- 1 malý batát
- 1 zralý banán
- dmBio sušené plody goji, na ozdobu
- dmBio kokosové chipsy, na ozdobu
Příprava:
- Švestky a datle namočte na 20-30 minut do teplé vody. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Batát oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v nesolené vodě 15 minut doměkka. Mezitím rozmixujte vločky najemno. Pokud chcete dosáhnout křupavosti, nechte vločky v celku. Banán oloupejte a rozmačkejte. Fazole dejte do sítka, propláchněte a nechte okapat. Mandle nasekejte nahrubo.
- Vyjměte švestky a datle z vody a společně s mandlovým nápojem, uvařeným batátem, banánem a fazolemi rozmixujte na hladké pyré.
- Poté přidejte mouku s trochou vody, kakao, vločky a nasekané mandle.
- Těsto rozprostřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25-30 minut. Po vychladnutí nakrájejte na 12 kousků a ozdobte goji a kokosem.