Active Beauty
Recept na dubajskou čokoládu: Vyrobte si ji sami doma
doba čtení: min
Pro milovníky pistácií

Recept na dubajskou čokoládu: Vyrobte si ji sami doma

Udělejte radost sobě i svým blízkým – s naším receptem na dubajskou čokoládu potěšíte chuťové pohárky a uděláte dojem na každého milovníka pistácií a čokolády.

Recept na dubajskou čokoládu

Co budete potřebovat

  • 20 g bílé čokolády
  • 200 g polevy z mléčné čokolády
  • 25 g másla
  • nitě z těsta Kadayif
  • pistáciový krém (např. dmBio)
  • 2 lžičky tahini (sezamová pasta)
  • 1 špetka soli
  • silikonová forma
  • sypání pro konečné nazdobení

Příprava


1. Vytvořte vzor

Nejprve opatrně rozpusťte bílou čokoládu ve vodní lázni. Než budete pokračovat, nechte ji mírně vychladnout. Ponořte do čokolády vidličku a přejíždějte s ní po silikonové formě, abyste vytvořili abstraktní vzor (mramorování). Pokud chcete, můžete pistácie nasekat najemno a přidat je do vytvořeného vzoru. Formu s čokoládovým vzorem vložte na 15 minut do chladničky.

Pokud chcete vytvořit obzvlášť kreativní dubajskou čokoládu, můžete bílou čokoládu obarvit potravinářským barvivem a vytvořit tak jedinečný vzor.

2. Rozpusťte čokoládovou polevu a naplňte ji do silikonové formy

Polevu z mléčné čokolády můžete mezitím zahřát ve vodní lázni. Jakmile čokoláda mírně vychladne, ale stále je tekutá, nalijte ji asi z poloviny do silikonové formy. Důležité je formu otáčet, abyste po stranách vytvořili 1–2 cm vysoký čokoládový okraj. Formu opět vložte na 15 minut do lednice.

3. Připravte si náplň

Zatímco první vrstva tuhne v lednici, můžete si připravit náplň. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájené nitky těsta Kadayif a osmažte je dozlatova. Poté vše důkladně smíchejte s pistáciovým krémem, tahini a špetkou soli. Míchejte dokud nevznikne homogenní směs. Pistáciovou náplň rovnoměrně nalijte do silikonové formy a přelijte ji zbylou čokoládovou polevou z předchozího kroku. Pokud poleva mezitím ztuhla, můžete ji znovu rozehřát ve vodní lázni. Asi 1 polévkovou lžíci tekuté čokolády si ponechte na ozdobu. Hotovou čokoládu dejte na zhruba 1 hodinu do lednice, dokud zcela neztuhne. Poté ji opatrně vyjměte z formy a ozdobte posypem podle vašich představ – stačí nanést malou tečku čokoládové polevy a přilepit na ni posyp nebo jinou dekoraci. Vaše domácí dubajská čokoláda je hotová.

Milovníci oříšků najdou ještě více pochoutek na dm.cz.

x
Omlouváme se, ale pro váš dotaz jsme nenašli žádné výsledky. Zkuste to s jinými hledanými výrazy.