Knedlíčky s medvědím česnekem
Medvědí česnek je nejen zdravý a plný vitamínů, ale také dodá jarním receptům ten správný říz. S naším jednoduchým receptem na knedlíčky z medvědího česneku určitě zabodujete nejen u vegetariánů.
Trocha faktů
Sezóna medvědího česneku je poměrně krátká a je třeba ji využít. Od poloviny března do konce dubna si můžete pochutnat na zelených listech. Jakmile začne medvědí česnek kvést, doba jeho sklizně končí.
Medvědí česnek je příbuzný česneku a také podobně voní. Silná vůně je důležitým rozlišovacím znakem od jiných jedovatých rostlin, jako je například konvalinka. Abyste se při sběru nespletli, doporučuje se koupit medvědí česnek v supermarketu nebo si ho vypěstovat sami.
Medvědí česnek vyrovnává hladinu střevní mikroflóry. Stejně jako česnek má pozitivní vliv na vysoký krevní tlak. Příroda nám s medvědím česnekem dodává přirozenou dávku vitamínů a pomáhá nám tak bojovat s jarní únavou.
Recept na knedlíčky z medvědího česneku
Doba přípravy
35 minut
Složení
- 250 g tvarohu
- 1 svazek čerstvého medvědího česneku
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 100 g krupice
- 4 polévkové lžíce pšeničné mouky a mouky na poprášení (např. z dmBio)
- máslo a strouhaný sýr
Postup
- Medvědí česnek dobře omyjte a rozmačkejte.
- Přidejte tvaroh, vejce, sůl, pepř, krupici a 4 lžíce mouky a dobře promíchejte.
- Směs dejte na půl hodiny do chladničky.
- V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli.
- Směs vyjmněte z chladničky. Ruce si poprašte moukou a vytvořte knedlíčky.
- Knedlíčky vložte do mírně vroucí vody.
- Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, jsou hotové a mohou se podávat.
- Knedlíky podávejte s trochou rozpuštěného másla a posypte je strouhaným sýrem.