Lasagnová polévka
Nemůžete připravit lasagne za pouhých 30 minut? Ano, můžete. Tyto lahodné těstoviny z jednoho hrnce kombinují tradiční chutě oblíbeného zapékaného pokrmu do pikantní polévky z lasagní. Ideální pro uspokojení chuti na lasagne, i když je na přípravu méně času. Rodinné plus: Sýrová polévka s rajčatovými těstovinami chutná velkým i malým milovníkům vydatné středomořské kuchyně.
Těstoviny z jednoho hrnce: Tahle lasagnová polévka bude chutnat celé rodině
Suroviny pro 4 osoby
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 PL olivového oleje
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 PL mouky
- 2 PL rajčatového protlaku
- 200 g pasírovaných rajčat
- 300 ml rajčatové omáčky ve sklenici
- 1 l kuřecího vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- 5 plátů lasagní
- 2 PL šlehačky
- 2 PL nasekané petrželky
- 2 PL nasekané bazalky
- 60 g nastrouhané mozzarelly
- 30 g strouhaného parmazánu
- petrželka na ozdobu
- bazalka na ozdobu
Příprava
1. Rajčatová omáčka
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm mleté maso, dokud se nerozpadne a lehce nezhnědne. Přidejte cibuli a česnek a krátce orestujte. Vše zaprašte moukou, vmíchejte rajčatový protlak a krátce osmahněte. Přidejte scezená rajčata a rajčatový protlak a promíchejte. Přidejte vývar, sůl a pepř a na mírném ohni vařte asi 15 minut.
2. Pláty lasagní a polévka
Pláty lasagní nahrubo nalámejte na kousky, přidejte do polévky a za občasného míchání vařte asi 10 minut. Polévku dochuťte šlehačkou a vmíchejte nasekané bylinky.
3. Polévka z jednoho hrnce
Polévku podle chuti dochuťte, rozdělte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte posypané mozzarellou, parmazánem, petrželkou a lístky bazalky.